Huwatron

Electric engineering

Over ons

Historie

Naar aanleiding van een krantenartikel over het ontwerp en de bouw van een elektronisch orgel voor een meervoudig gehandicapt kind kwamen vanuit meerdere instellingen vragen naar dit apparaat.
Op dat moment bleek er veel behoefte te bestaan aan speciaal speelgoed voor gehandicapten.
Dit werd de start van HUWATRON.
Deze naam is afgeleid van: HUb van de WArenburg elecTRONica.Huwatron werd gedreven naast een loondienstfunctie.
In de beginperiode werd uitsluitend speelgoed met de nodige licht en geluidseffecten voor gehandicapten en de zwakzinnigenzorg ontwikkeld en gebouwd.
Veel van dit speelgoed werd in samenwerking met POL houtwerk te Venray gerealiseerd.
Na verloop van tijd kwamen er ook verzoeken binnen voor het ontwerpen en bouwen van speciale hulpmiddelen die toe te passen waren in het onderwijs voor doven en gehoorgestoorden.
Door vergaande bezuinigingen in de gezondheidszorg zwakte de vraag naar het speelgoed af en is Huwatron zich gaan toeleggen op het ontwerpen en bouwen van (machine) besturingen.
Een lange periode is er gewerkt aan het optimaliseren van koffieautomaten, met name de temperatuurbeheersing bleek een veel voorkomend probleem dat met succes is opgelost.
Tijdens de loondienstfuctie is als hoofd ETD en automatisering van een groot kunststof verwerkend bedrijf veel ervaring opgedaan in machinebesturingen, procesautomatisering en mechanisatie.
In 2001 werden de activiteiten van deze kunststof industrie overgeheveld naar het buitenland en is Huwatron een fulltime bedrijf geworden. 

Heden:

Vanaf de doorstart in 2001 legt Huwatron zich toe op alle facetten van de elektrotechniek.
Dit alles gebeurd op een kleinschalige wijze waardoor het contact met klanten en afnemers tot een persoonlijke en tevreden samenwerking leid.
Vooral het inspringen bij acute problemen wordt door de meeste klanten als zeer positief ervaren.
Voor de uitvoering van omvangrijke activiteiten en projecten werkt Huwatron nauw samen met een aantal bedrijven.
Als een soort partnershiprelatie kunnen wij zo het hele traject van ontwerp, begroting, uitvoering en nazorg voor U verzorgen.

 
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack